Voorbeelden duurzame bouw

We hebben een overzicht voor u gemaakt met voorbeelden van duurzame gebouwen:

Leusder Energie Coöperatie

Energie inspectie bij onderwijsorganisatie Stichting Voila.

Lees verder

TransPort gebouw dubbel duurzaam gecertificeerd

Op Schiphol Oost staat sinds 2010 een nieuw multi-tenant kantoorpand genaamd ‘TransPort’. TransPort is het eerste kantoorgebouw in Nederland dat voldoet aan de hoogste eisen van duurzaam bouwen van het internationaal gerenommeerde Platinum LEED-certificaat.

Lees verder

Duurzaam en energiezuinig kantoor UPC

Het nieuwe UPC kantoor en callcenter in Leeuwarden is het eerste opgeleverde kantoorgebouw in Nederland dat met Breeam NL Excellent is gecertificeerd.

Lees verder

Warmte- en koudeopslag in de bodem

In het drukke winkelgebied rondom het Utrechtse Centraal Station is een duurzame energievoorziening voor Nieuw Hoog Catharijne aangelegd. Met deze voorziening wordt energie bespaard en CO2-uitstoot geminimaliseerd.

Lees verder

Duurzaam bestuurscentrum Rabobank

Het bestuurscentrum van de Rabobank in Utrecht is een opvallende, transparante toren van 105 meter hoog. Het nieuwe bestuurscentrum is één van de duurzaamste gebouwen in Nederland.

Lees verder

Zeezicht – Medisch Kinderdagverblijf te Emmen

Een voormalig kraakpand aan de rand van Emmen wordt binnenkort in gebruik genomen als medisch kinderdagverblijf. Een team van ag NOVA architecten is een aantal dagen op de huidige locatie gaan ervaren hoe het kinderdagverblijf functioneert, hoe er gewerkt wordt, maar bovenal: wat de kinderen prettig vinden en wat niet.

Lees verder

Energiescan

De energiescan is een vragenlijst op het gebied van duurzaamheid. De vragen worden gebruikt als leidraad bij een “Energiescan” bezoek.

Lees verder

Bouw Meander Medisch Centrum

Op 23 december 2013 heeft Meander Medisch Centrum een nieuw, modern ziekenhuis aan de Maatweg in Amersfoort geopend. Bekijk het interview met Hans van Beek, over de bouw van het ziekenhuis.

Lees verder

Renovatie 500 woningen Nieuwland

In de Amersfoortse wijk Nieuwland is op grote schaal zonnestroom in een woonwijk toegepast. Het 1 MegaWatt-project bestaat uit zonnepanelen op 500 woningen en enkele andere gebouwen, zoals een kinderdagverblijf, een sporthal en scholen.

Lees verder

Natuurlijk slim

Een gebouw voor de generatie van morgen is vanzelfsprekend duurzaam. ag NOVA architecten ontwerpt gebouwen “natuurlijk slim”.

Lees verder

Nieuwbouw Nederlandse Hartstichting in Ypenburg

Het nieuwe hoofdkantoor van de Nederlandse Hartstichting is het eerste gebouw in Nederland, dat werd onderscheiden met de kwalificatie ‘Very Good’ van het duurzaamheidscertificaat BREEAM-NL Nieuwbouw.

Lees verder

Venco Campus in Eersel

Lomans heeft alle elektrotechnische installaties voor de nieuwe Venco Campus in Eersel uitgevoerd.

Lees verder

PostNL Distributiecentra

Lomans heeft een uniek installatieconcept voor de nieuw te bouwen distributiecentra van PostNL ontworpen en in de loop van de tijd verder ontwikkeld.

Lees verder

mp3 database movie database pdf database