Energiewedstrijd

Energiewedstrijd

Kenniscentrum Duurzaam Bouwen organiseert de ‘Energiewedstrijd’. Deze wedstrijd is in het leven geroepen om energie te besparen in bestaande bedrijfsgebouwen, zonder dat er investering nodig is. Ofwel een competitie die draait om gedragsverandering en bewustwording in het energieverbruik, wat altijd leidt tot winst! 20 Amersfoortse bedrijven doen mee aan de Energiewedstrijd.

Kenniscentrum Duurzaam Bouwen Amersfoort EnergiewedstrijdMinstens 10% energiebesparing

Er is voor de wedstrijd een energiebesparingsdoelstelling van ten minste tien procent gesteld. Deelnemers ontvangen daarom gedragstips waardoor zij het energieverbruik kunnen verlagen. Zij worden ook ondersteund door posters, digitale middelen en, indien gewenst, door een adviesgesprek.

1 juni tot 1 oktober 2015

Op startdag 1 juni gaat een team van het kenniscentrum langs alle deelnemers om de meterstanden op te nemen. De deelnemers verzorgen zelf de tweewekelijkse meterstanden in de maanden juni, juli, augustus en september. Op slotdag 1 oktober gaat het team van het kenniscentrum opnieuw langs om de laatste meterstanden op te nemen.

De winnaar

Op de Dag van de Duurzaamheid, 9 oktober 2015, maakt het kenniscentrum de uiteindelijke winnaar bekend! Het bedrijf dat in de periode van juni tot en met september procentueel de grootste energiebesparing bereikt, wint de wedstrijd. De winnaar wordt door het Kenniscentrum Duurzaam Bouwen in de schijnwerpers gezet en kan rekenen op publiciteit! Echte verliezers zijn er trouwens niet! Alleen al de deelname levert, mits serieus uitgevoerd, gegarandeerd een energiebesparing op!

 

mp3 database movie database pdf database